Bleken
De vraag naar wittere tanden is groot. Ook zijn er verschillende methoden en lokaties. Het is daarom goed om de voor- en nadelen van bleken op een rijtje te zetten.
Voordat er aan een bleekbehandeling begonnen wordt, beoordeelt de tandarts uw gebit en bespreekt de te verwachten resultaten. Dit is belangrijk, zeker wanneer u kronen, bruggen of vullingen in uw voortanden heeft. De meest voorkomende verkleuringen van tanden of kiezen zijn ontstaan door tandsteen en aanslag of door het ouder worden. Verder door de invloed van kleurstoffen uit het eten, bijvoorbeeld koffie, thee, tabak, wijn of cola. In sommige gevallen verkleuren de tanden door medicijnen of zijn ze door een ontwikkelingsstoornis al verkleurd doorgebroken. Daarnaast kan de tand na een ongeval of een kanaalbehandeling verkleuren.
Er zijn een aantal methoden om de tanden te bleken. De meest veilige manier is thuisbleken via de tandarts. Tijdens de bleekbehandeling is het belangrijk dat de tandarts de gevolgen van het bleken op de tanden en het tandvlees onder controle houdt.
Methoden: een tand of kies kan van buitenaf gebleekt worden of bij een dode tand van binnenuit.
Klik hier om de folder van het Ivoren Kruis hierover te bekijken.
Thuisbleken met een bleeklepel.
Dit gebeurt met een bleeklepel in combinatie met bleekgel.
- Bij uw eerste bezoek aan de tandarts worden er afdrukken van uw gebit genomen.
- Daar worden flexibele kunststof lepels met ruimte voor de bleekgel op gemaakt.
- Bij uw tweede bezoek krijgt u na instructie, de bleeklepels en de bleekgel mee naar huis.
- Na het aanbrengen van de bleekgel en het indoen van de lepel kan er begonnen worden met bleken.
- Hou de lepel voor het beste resultaat een aantal uren in, bv .s’nachts wanneer u slaapt.
- Gemiddeld is na één tot vier weken duidelijk resultaat te zien, in het geval met ernstige verkleuringen zal langer gebleekt moeten worden.